Öğrencilerimizin kayıt dondurma başvuruları herhangi bir belgeye gerek duyulmaksızın OBS üzerinden alınmaya başlamıştır.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu; İnternet erişimi sıkıntısı vs. şikayetleri de dikkate alarak “2019-2020 Bahar yarıyılı ile sınırlı olacak şekilde” isteyen öğrencilere kayıt dondurma hakkı verildiğini bildirilmişti.

Bu kapsamda  öğrencilerimizin kayıt dondurma başvurularının  alınması,  değerlendirilmesi, sonucunun öğrenciye bildirilmesi ve öğrenci bilgi yönetim sistemine tanımlanma süreci,  sistem üzerinden online olarak yürütülmeye başlanılmıştır.

2019-2020 Eğitim Öğretim yıllı bahar yarıyılında ders kaydı yaptırmış öğrencilerimiz kayıt dondurma talebinde bulunabilecek olup, kaydı dondurulan öğrencinin süresi azami eğitim süreden sayılmayacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 20.04.2020

Başvuru Yapabilmek İçin;

Öğrenci numarası ve şifrenizle  Öğrenci bilgi yönetim sistemine giriş yapmanız ve başvuruda bulunmanız yeterli olacaktır. Ön lisans ve Lisans öğrenci başvuruları Yükseköğretim kurulunun kararı doğrultusunda şartsız olarak kabul edilecek olup, Yüksek lisans öğrencilerimizin kayıt dondurma başvurularının kabulü danışmanlarının onayına bağlı olarak yürütülecektir.

1- Öğrenci Kayıt Dondurma Başvuru Ekranı Görüntüsü

2- Öğrenci Kayıt Dondurma Başvurusu Yapılmış Ekran Görüntüsü