2023-2024 Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

2023-2024 Eğitim/Öğretim Yılı Bahar Dönemi

Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

1- Önemli Detay !!!

a)Öğrenim dili İngilizce olan programlara geçiş yapmak isteyen öğrencilerin, Üniversitemiz tarafından kabul edilen dil yeterlilik koşullarını sağlamaları gerekir. İngilizce dil yeterliliğini beyan edip ulusal veya uluslararası sınav belgesi olmayan öğrencilerin İNGİLİZCE YETERLİLİK sınavlarına girmeleri gerekir.

b)Öğrenci, yatay geçiş başvurularını, ilan edilen tarih aralığında internet sitesi üzerinden beyan usulüne göre yapacak olup, kesin kayıt esnasında başvuruya esas teşkil edecek BELGELERİN ASIL NÜSHALARINI eksiksiz olarak ibraz edecektir. Kendilerine avantaj sağlamak amacı ile yanlış beyanda bulundukları tespit edilen veya eksik belge ile kesin kayda gelen öğrencilerin kesin kayıt işlemi yerine getirilmeyecektir. Kesin kayıt işlemi yapıldıktan sonra, yanlış beyanda bulunduğu tespit edilen öğrencinin tüm cezai ve hukuki sorumluluk öğrenciye ait olmak üzere Üniversitemiz ile ilişiği kesilir ve gelmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna geri gönderilir. Öğrenci, yapılan uygulama nedeni ile herhangi bir hukuki hak iddiasında bulunamaz.

2- Kesin Kayıt Aşamasında Getirilmesi Zorunlu Olan Belgeler

a)Not Durum Belgesinin Aslı  (Transkript- e-Devlet sisteminden alınan belge olabilir)

b)Disiplin Durumunu belirten onaylı belge (Öğrenci belgesi veya transkripte yazıyorsa ilave belgeye ihtiyaç yoktur)

c)Öğrenci Belgesi (e-Devlet sisteminden alınan belge olabilir)

ç) Hazırlık Durum Belgesi (Hazırlık Sınıfı okuyan öğrenciler için)

d)ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi (kayıtlı olduğu programa yerleştiğini gösteren belge)

e)ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi (tüm puan türlerinin olduğu belge)

f)%10’na Girdiğine Dair Belge (İkinci öğretimden, birinci öğretime başvuru yapan öğrenciler için)

3-Yerleşen Adayların Kayıt Tarihi ve Kayıt Yeri;

Kayıtlar; 31 Ocak 2024 – 02 Şubat 2024  tarihleri arasında Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında şahsen yapılacaktır.

Üniversitemize Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Öğrenci Listesi İçin TIKLAYINIZ.

25 Ağustos 2021