YKS Ek Yerleştirme Sonucu Yerleşen Öğrenciler Hakkında

YKS EK YERLEŞTİRME SONUCU YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ HAKKINDA

Elektronik (e-devlet üzerinden ) Kayıt Tarihi: 25-28 Eylül 2022

Şahsen Kayıt Tarihi : 26-30 Eylül 2022

Şahsen Kayıt Yeri: Samsun Üniversitesi Rektörlüğü (Canik Kampüsü) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

A-ELEKTRONİK KAYIT (E-DEVLET ÜZERİNDEN)

Elektronik Kayıt : öğrencilerin e-devlet üzerinden yükseköğretim kurumlarına kayıt yapmaları için kullanılan bir kayıt sistemidir. Elektronik kayıt, öğrencinin kayıt işlemlerini yerine getirebileceği kesin kayıttır. Bu kayıt yoluyla üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin üniversitemize gelerek veya herhangi bir evrak getirerek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur. e-Devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrenciler online öğrenci belgesi alabilirler.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak yapabilirler.

B-BİZZAT BAŞVURU YOLUYLA KAYIT İŞLEMİ

(e-devlet üzerinden elektronik kayıt yaptıramayacak öğrenciler)

  • Herhangi bir teknik sorun ile karşılaşılması durumlarında,( E-Kayıt yapamayan öğrencilerin, E-Kayıt yapmasına engel olan soruna ait belgeyi getirmeleri gerekmektedir)
  • Üniversitemizin Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Bakım ve Onarımı programı ile Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi programına kayıt yaptıracak öğrencilerden aşağıda belirtilen belgeler talep edileceğinden dolayı e-devlet üzerinden elektronik kayıt yaptıramayacak olup kayıt evraklarıyla birlikte kayıt merkezine gelerek kayıt işlemlerini bizzat kendileri tamamlayacaklardır.
  1. Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı
  2. Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb)

*Kesin Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Ders Kayıt İşlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Öğrenci Numaranızı Öğrenme Linki İçin Tıklayınız

 Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi Girişi Şifresi Oluşturma

 Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden giriş yapılarak aşağıdaki görseldeki yollar izlenerek şifrenizi oluşturabilirsiniz. Öğrenci numaranız ve şifreniz eğitim yaşamınız boyunca kullanmanız gereken ve unutmamanız gereken hususlardandır.

 

 

 

20 Eylül 2022
1.346 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı