Ders Kayıt İşlemleri ve Dikkat Edilecek Hususlar

Üniversitemizde  her aktif  (güz ve bahar yarıyıllarında) dönemde  “Derse Kayıt / Kayıt Yenileme” ilgili yönetmeliklerimizde belirtilen kayıtlanma koşulları çerçevesinde gerçekleştirilir.  Öğrenciler, Üniversitemize kesin kayıt işlemini yaptıktan sonra her öğretim döneminde “Derse Kayıt / Kayıt Yenileme” işlemini gerçekleştirmelidir.

Üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri ilgili birim için akademik takvimde belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir. Derse kayıt işlemleri Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sisteminden (https://obs.samsun.edu.tr/) yapılmaktadır.

Derse kayıt işlemlerinde  ders seçimi öncelikle öğrenci tarafından gerçekleştirilmektedir. Ancak öğrencinin ders seçimlerinde akademik danışmanı ile irtibat içinde olması önemlidir. Ders kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen ve de danışman tarafından kesinleştirilmeyen öğrenciler o dönem için kayıtsız sayılır ve  öğrencilik haklarından faydalanamaz. Bu yüzden ders kayıtlarının zamanında ve eksiksiz olarak yapılması önemlidir.

29 Mayıs 2019