Öğrenci Belgesi ve Transkript Elektronik İmzalı Olarak Verilecektir. (Yeni)

Teknolojik yeniliklere entegre olarak gelişen üniversitemiz, yeniliklerine birini daha hizmete sunarak, Öğrenci Bilgi Sisteminde Öğrencilere Elektronik imzalı Transkript ve öğrenci belgesi(Türkçe ve İngilizce) vermeye başlamıştır.

Üniversitemizin tüm öğrencileri ilgili Transkript ve öğrenci belgesini Öğrenci Bilgi Sisteminden alabilirler.

• https://obs.samsun.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspxadresinden kullanıcı adı ve şifre yazılarak sisteme giriş yapılır.
  • Solda bulunan “Kullanıcı işlemleri” altındaki “Belge Talebi” linkine tıklanır.
  • Açılan belge talebi ekranındaki “Talep eden kurum adı”, “Talep nedeni” alanları doldurulur. Ardından belge türü “Elektronik İmzalı” olarak seçilir ve belge tipi olarak hangi belge isteniyor ise (Öğrenci belgesi veya transkript) seçilir.
  • “Belge Talebi Gönder” butonuna tıklanır.
  • Belli bir süre sonra belge kurum tarafından onaylanacaktır ve listede belge durumu “Onaylandı” olarak gözükecektir. “Onaylandı” yazısı gözüktükten sonra “Belge göster” butonuna tıklanarak belge görüntülenebilir ve çıktısı alınarak kullanılabilir.

ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI OLMASI TEMENNİSİ İLE…

20 Eylül 2019