Katkı Payı / Öğrenim Ücreti İade İşlemleri

Başarı Ortalamasına göre ilk yüzde ona giren ikinci öğretim öğrencilerine yapılacak ücret iadesi; Güz Dönemlerinde yüzde ona giren öğrencilerin tespiti Bahar Dönemi Katkı Payı/Öğrenim Ücreti ödemelerine yetişemediğinden, bu durumda olan öğrenciler öğrenim ücretlerinin tamamını yatırırlar. İkinci öğretim ile birinci öğretim arasındaki fark herhangi bir form ile başvuruda bulunulmadan kendilerine ait IBAN numaralarına  yatırılır.

– Kayıt yaptırıp kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin katkı payı/öğrenim ücreti iade edilmez.

– Katkı payı/öğrenim ücreti iade işlemi için izlenecek yol; Katkı payı/öğrenim ücreti iade işleminin yapılabilmesi için iade formunun doldurularak (Dersin açılmaması/ kapatılması/derse kayıt yaptıramama/yeni kayıt dönemlerinde ücret yatırıp kayıt yaptırmama gerekçeleri ) ödeme dekontunun aslının forma eklenmesi ve ilgili dönem içerisinde öğrenim görülen akademik birime veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı harç işlemleri  birimine teslim edilmesi gerekir.  Başvuru tarihlerinden sonra iade başvurusu kabul edilmez.

-Katkı payı/öğrenim ücreti iade işlemi için IBAN Bilgisi; Öğrencilerimize yukarıda sayılan nedenlerden dolayı İADE işlemleri IBAN ile yapılacaktır. Bu nedenle IBAN bilgileri KENDİLERİNE ait T.C.Kimlik numaralarına ait olmalıdır. Aksi halde İADE ÜCRETİ yatırılamaz.

29 Mayıs 2019