UYGULAMALI EĞİTİM VE/VEYA STAJA BAŞVURU VE BAŞLAMA

Anasayfa » UYGULAMALI EĞİTİM VE/VEYA STAJA BAŞVURU VE BAŞLAMA

Uygulamalı eğitim ve/veya Staja Başvuru ve Başlama:

İş yerlerinde mesleki eğitim ve/veya staj uygulamasına başvuru ve başlama sürecine ilişkin hususlar şunlardır:

a) Öğrencilerin uygulama yapacağı iş yeri ve/veya kriterler ilgili birimler tarafından ilan edilir.

b) İlgili komisyonca belirlenen iş yerinde mesleki eğitim ve/veya stajın yapılması esastır.

c) Öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini alacağı iş yerleri kesinleştiğinde sorumlu öğretim elemanı, iş yeri yetkilisi ve öğrenci tarafından imzalanan onay/kabul formu fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokul dekanlığı/müdürlüğüne iletilir.

ç)Onay/kabul formu 4 (dört) nüsha olarak düzenlenir. Kabul formunun ilk nüshası iş yerine, ikinci nüshası sorumlu öğretim elemanına, üçüncü nüshası öğrenciye ve son nüshası fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu dekanlığı/müdürlüğüne iletilir.

d) İş yerinde mesleki eğitim ve/veya staja başlama tarihi, akademik takvime uygun olarak onay/kabul formunda belirtilen tarihte gerçekleştirilir.

e) Öğrenciler azami öğrenim süreleri içinde uygulamalı eğitimlerini tamamlamak zorundadır.