Uzaktan eğitim dersleri ve yeni durumla ilgili aklınızdaki sorular 21.03.2020

Soru: 2019-2020 bahar döneminde almış olduğum tüm dersleri uzaktan eğitimle alabilecek miyim?

Staj, mesleki uygulama, laboratuvar dersleri dışındaki tüm dersleri uzaktan eğitim yolu ile alabileceksiniz.

Soru: Uzaktan eğitim yolu ile alamadığım dersleri ne zaman alınabilecektir?

COVIT-19 virüsünün etkisi etkisinin ortadan kalktığı andan itibaren akademik birimler tarafından ilan edilecek yoğunlaştırılmış akademik takvim çerçevesinde yüz yüze yapılacaktır.

Soru: Uzaktan eğitim dersleri hangi programa göre yürütülecektir?

Uzaktan öğretim dersleri dönem başında ilan edilmiş ders programlarına göre sanal sınıflarda yürütülecektir.

Soru: Uzaktan eğitim öğrenme sisteme nasıl giriş yapabilirim?

Uzaktan eğitim yoluyla verilen dersleri takip edebilmek için Öğrenci Bilgi Sistemindeki kullanıcı adı ve şifresiyle sisteme giriş yapabilir. Öğrenci Bilgi Sistemindeki kullanıcı ve şifresini bilmeyen öğrencilerimizin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Soru: Uzaktan eğitim merkezi giriş linki nedir?

Link İçin Tıklayını.

Soru: Uzaktan eğitimle alacak olduğum derslere devam zorunluluğum var mı?

Uzaktan öğretim yoluyla verilen dersler için devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Soru: uzaktan eğitim sistemine giriş yapamadığıma ne yapmalıyım?

Dönem başında ders kaydını yapmış ve kaydızı kesinleştirmişseniz ve hala sisteme giriş yapamıyorsanız lütfen [email protected] adresine, öğrenci numaranız, bölümünüz ve uzaktan öğretim yoluyla almanız gereken derslerin bilgisini içeren bir e-posta atınız.

Soru: İzleyemediğim dersleri arşive dönüp tekrar izleyebilir miyim?

Uzaktan öğretim yoluyla verilen dersler bulut teknolojisi aracılığıyla kesintisiz hizmet veren sunucularda depolanır. Dolayısıyla, uzaktan öğretim yoluyla verilip kayıt altına alınan dersler istenildiği zaman geriye dönük olarak izlenebilir.

Soru: Sistemde dersleri nasıl görebileceğim?

Kullanıcı girişi yaptıktan sonra tarafınıza atanan derslerin yer aldığı dersler sayfasını göreceksiniz. Sorumlu olduğunuz dersler kartlar şeklinde karşınıza gelecektir. Derslerinizi göremiyorsanız veya eksik görüyorsanız [email protected] adresine e mail atınız.

Soru: Sunum bilgileri olmayan dersleri olduğunda ne yapmalıyım ?

Örgün olarak dersi seçmiş olduğunuz öğretim elemanı ve ya danışmanınızla iletişime geçebilirsiniz?

Soru: Dersleri hangi ortamda izleyebilirim?

Dersler bilgisayar, tablet, cep telefonu, smart uyumlu TV’lerden izlenebilecektir.

Soru: Mevcut akademik takvimde takip etmem gereken bir durum var mıdır?

Yeni oluşan durum nedeni ile virüsün etkisinin sürmesi gibi etkenler doğrultusunda akademik takvimde güncellemelerde bulunulacaktır.

Soru: Dönem içi sınavlar nasıl ve ne zaman yapılacaktır.

Dönem sınavların hangi şartlarda yapılacağı ile ilgili yakın zamanda bilgilendirmede bulunulacaktır.

Soru: Dönem sonu sınavı nasıl yapılacak?

Dönem sonu sınavlar virüsün etkisinin ortadan kalktığı dönemde  ilan edilecek akademik takvim çerçevesinde yapılacaktır.

Soru: Sanal sınıfta öğretim elemanlarının paylaştığı ilave materyallerden sorumlu olacak mıyız?

Sanal sınıfta öğretim elemanları tarafından paylaşılan ilave materyallerden sorumlu olunacaktır.

Soru: Kayıt dondurma hakkımı var mı varsa nasıl kullanabilirim?

Kayıt dondurma hakkınız bulunmaktadır.Kayıt dondurma talebine daire dilekçenizi [email protected] meil e-posta adresine iletmeniz ve ya öğrenci işleri daire başkanlığına ait iletişim numaralarını aramanız durumunda talebiniz işleme konulacaktır. Ancak talebin sizin tarafınızdan yapılım yapılmadığını teyit edebilmek için öğrenci bilgi yönetim sisteminde var olan iletişim numaranıza geri dönüş yapılarak talebiniziz size ait olduğu teyit edilecektir.

Soru: Öğrenci belgesi ve transkripte ihtiyaç duyduğumda nasıl temin edebilirim?

Öğrenci bilgi yönetim sistemi üzerinden her iki belgeyi talep etmeniz durumunda, bulunduğunuz ortamdan  elektronik imzalı olarak belgeleri temin edebileceksiniz.

Soru: 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonuna yaz döneminde dersler açılacak mıdır?

COVIT-19 virüsünün etkisi etkisinin ortadan kalkması sonrasında uzaktan eğitim yolu ile alınamayan dersler ve dönem sonu sınavları gibi eksikliklerin giderilmesi sonrasında eğer yaz dönemi takvimi uygulanabilir olursa Samsun Üniversitesinde yaz dönemi açılabilecektir.

Not: Siz değerli öğrencilerimizden gelen farklı sorular olması durumunda sayfamızdaki sorularda güncellenmektedir.

21 Mart 2020