YÖK Başkanının “2019-2020 Bahar Dönemi Uzaktan Eğitimle Tamamlanacaktır” yönündeki basın açıklaması 26.03.2020

Yükseköğretim Kurulu Başkanının Açıklamasının Özeti;

Bildiğiniz gibi 12 Mart tarihinde Devletimizin kararıyla üniversitelerimiz, diğer okulllar gibi eğitim öğretime ara verdi. Bunu takiben 23 Mart tarihi itibariyle eğitim öğretimin kesintiye uğramaması için eğitim öğretim dijital ortamda, uzaktan ve açıktan öğretim ile başlatıldı.

Dünyadaki üniversite sıralamalarında ilk yüzde bulunan üniversitelerin bile öğrencilerine net bir şekilde yol haritası sunamadığı bir ortamda yükseköğretim kurumlarının salgın süresince eğitime devam etmediğini veya dijital ortamda devam ettiğini tespit ettik.

Bu sene Bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretim imkanları ile sürdürmeye karar verilmiştir. Yani bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.

Üniversitelerimiz yukarıda zikrettiğimiz uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretim imkanları altında sunamayacakları programları/dersleri ve uygulamalı dersleri yaz aylarında belirledikleri takvim içinde tamamlayacaklardır.

Yaz okulunun bitiş tarihleri göz önünde tutularak önümüzdeki yıl eğitim öğretim takvimini belirlenecektir.

Kampüslerde rektörlüklerce gerekli görülmeyen durumlar dışında öğrenci bulunmayacaktır.

Basın açıklamasının tamamı için tıklayınız

Değerli Öğrencilerimiz

Eğitim öğretim süreci ile ilgili olarak alınan kararlar ve her türlü gelişmeler anlık olarak sayfamızda siz değerli öğrencilerimize paylaşılmaktadır. Öğrencilerimizin eğitim öğretim sürecinin yaşanan olumsuz durumdan etkilenmeden sürdürebilmesi için, Üniversitemizin akademik ve idari kadroları teyakkuz halinde görevlerini yerine getirmektedir. 23 Mart Pazartesi gününden itibaren uygulamalı dersler dışındaki tüm derslerin uzaktan eğitim ortamında ve canlı ders olarak verilmeye başlaması bunun göstergesidir. Samsun Üniversitesi;  uzaktan eğitim sürecine en hızlı ve sağlıklı olarak başlayabilen  üniversitelerin başında gelmektedir.

Tüm öğrencilerimize ve ailelerine sağlık ve huzur dolu yıllar diliyoruz.

26 Mart 2020