2024-2025 EĞİTİM / ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ SONUÇ DUYURUSU

*Endüstri Mühendisliği ile Havacılık ve Uzay Mühendisliği programlarının eğitim dili %30 İngilizcedir.

**Bu programlara yatay geçiş hakkı kazanan öğrenciler Üniversitemiz tarafından kabul edilen dil yeterlilik koşullarını sağlamaları gerekir.

***İngilizce yeterlilik belgesine sahip olmayan ve hazırlık sınıfından başarılı olamayan öğrenciler Samsun Üniversitesi tarafından yapılacak olan  İNGİLİZCE YETERLİLİK sınavlarına girmeleri gerekir.

İngilizce yeterlilik sınavından başarılı olamayan öğrencilerin kayıtları hazırlık sınıfına yapılır.

• Asıl olarak yatay geçiş hakkı kazanan öğrenciler, 26-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında Samsun Üniversitesi Rektörlüğü Canik Kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında şahsen veya noter onaylı vekaletname ile kesin kayıt işlemlerini yapabilirler.
  • Asıl olarak yerleşen adayların kayıt tarihleri bitiminde boş kalan kontenjanlar için 02 Eylül 2024 tarihinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan adaylar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sayfasında ilan edilecek olup, yedek listeden yerleşme hakkı kazanan  adayların  kesin kayıt işlemleri 03-05 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Daha önce başka programa kayıtlı olan ve üniversitemize merkezi yerleştirme puanı (EK Madde 1) ile Uçak Bakım ve Onarım,  Havacılık Yönetimi programlarına  kayıt hakkı kazanan  öğrencilerden istenen belgeler ;

1-Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2-Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

Kesin Kayıt Aşamasında Getirilmesi Zorunlu Olan Belgeler

a)Not Durum Belgesinin aslı  (Transkript- e-Devlet sisteminden alınan belge olabilir)

b)Disiplin durumunu belirten onaylı belge (Öğrenci belgesi veya transkripte yazıyorsa ilave belgeye ihtiyaç yoktur)

c)Öğrenci Belgesi (e-Devlet sisteminden alınan belge olabilir)

d)Hazırlık durum belgesi (Hazırlık Sınıfı Okuyan Öğrenciler İçin)

e)ÖSYM Yerleştirme Sonucu (Kayıtlı olduğu programa yerleştiğini gösteren belge)

f)ÖSYM Sınav Sonucu (Tüm puan türlerinizin olduğu belge)

g)%10’na girdiğine dair belge (İkinci öğretimden, birinci öğretime başvuru yapan öğrenciler için)

Yatay geçiş yerleştirme durumunuzu TC Kimlik numaranızla öğrenebilirsiniz

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

23 Ağustos 2024