DGS Kayıtları Hk (2023-2024 Eğitim/Öğretim Yılı)

DİKEY GEÇİŞ (DGS) SINAVI İLE ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ

Elektronik (e-devlet üzerinden ) Kayıt Tarihi:  14-18 Eylül 2023

Şahsen Kayıt Tarihi :  14-20 Eylül 2023

Şahsen Kayıt Yeri: Samsun Üniversitesi Rektörlüğü (Canik Kampüsü) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

A-ELEKTRONİK KAYIT (E-DEVLET ÜZERİNDEN)

Elektronik Kayıt (e-kayıt): Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak yapabilirler.

• e-kayıt yoluyla kayıt yaptıran öğrencilerin, kayıt için yeniden üniversitemize gelmelerine veya herhangi bir evrak getirmelerine gerek yoktur. (e-devlet üzerinden kayıt yaptıran öğrenciler online öğrenci belgesi alabilirler)

B-BİZZAT BAŞVURU YOLUYLA KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLER

1- Herhangi bir teknik sorun nedeni ile e-kayıt yapamayan öğrenciler. (e-kayıt yapmasına engel olan soruna ait belgeyi getirmeleri gerekmektedir)

2- Üniversitemizin Özdemir BAYRAKTAR Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Uçak Bakım ve Onarım Programı ile Sivil Havacılık Yüksekokulu Havacılık Yönetimi Programı‘na kayıt yaptıracak öğrencilerden aşağıda belirtilen belgeler talep edileceğinden dolayı e-devlet üzerinden elektronik kayıt yaptıramayacak olup, kayıt evraklarıyla birlikte kayıt merkezine gelerek kayıt işlemlerini bizzat kendileri tamamlayacaklardır.

a) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

b) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb)

• 2023 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra (stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak) mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri durumunda, 2023-2024 eğitim/öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kayıt kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

• Kesin kayıt yaptıran öğrencilerin, ders muafiyet işlemleri için transkriptleri ile kayıt yaptırdıkları bölüme (Yönetmelikte belirtilen yasal süre içerisinde) müracaat etmeleri gerekmektedir.
11 Eylül 2023
815 kez görüntülendi