Yatay Geçiş Yedek Aday İlanı

2024-2025 EĞİTİM / ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

ORTALAMA İLE YATAY GEÇİŞ YEDEK LİSTEDEN YERLEŞEN ÖĞRENCİ DUYURUSU

*Endüstri Mühendisliği ile Havacılık ve Uzay Mühendisliği programlarının eğitim dili %30 İngilizcedir.

**Bu programlara yatay geçiş hakkı kazanan öğrenciler Üniversitemiz tarafından kabul edilen dil yeterlilik koşullarını sağlamaları gerekir.

***İngilizce yeterlilik belgesine sahip olmayan ve hazırlık sınıfından başarılı olamayan öğrenciler Samsun Üniversitesi tarafından yapılacak olan  İNGİLİZCE YETERLİLİK sınavlarına girmeleri gerekir.

İngilizce yeterlilik sınavından başarılı olamayan öğrencilerin kayıtları hazırlık sınıfına yapılır.

****Yedek listeden yatay geçiş hakkı kazanan öğrenciler, 03-05 Eylül 2024 tarihleri arasında Samsun Üniversitesi Rektörlüğü Canik Kampüsü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında şahsen veya noter onaylı vekaletname ile kesin kayıt işlemlerini yapabilirler.

*****Kesin Kayıt Aşamasında Getirilmesi Zorunlu Olan Belgeler

a)Not Durum Belgesinin aslı  (Transkript- e-Devlet sisteminden alınan belge olabilir)

b)Disiplin durumunu belirten onaylı belge (Öğrenci belgesi veya transkripte yazıyorsa ilave belgeye ihtiyaç yoktur)

c)Öğrenci Belgesi (e-Devlet sisteminden alınan belge olabilir)

d)Hazırlık durum belgesi (Hazırlık Sınıfı Okuyan Öğrenciler İçin)

e)ÖSYM Yerleştirme Sonucu (Kayıtlı olduğu programa yerleştiğini gösteren belge)

f)ÖSYM Sınav Sonucu (Tüm puan türlerinizin olduğu belge)

g)%10’na girdiğine dair belge (İkinci öğretimden, birinci öğretime başvuru yapan öğrenciler için)

YEDEK LİSTEDEN KAYITLANMAYA HAK KAZANAN ADAY ÖĞRENCİ SONUCU İÇİN  TIKLAYINIZ.

02 Eylül 2024
Öğrenci Destek